Saját miértjeim

Én a negyvenes korcsoporthoz tartozom. 
A gyermekeim ugyan még nem egyetemisták, még messze vannak tőle, de szeretném, ha azok lennének, hiszen tehetséges, jó eszű gyerekek. És úgy érzem, ehhez nekem minden követ meg kell mozgatnom, a lehetőség biztosítása nekünk, szülőknek a feladata, s mire oda kerülnek, az állami ösztöndíjak, az ingyenes helyek a többség számára elérhetetlenek lesznek, mi pedig nem leszünk a legkeresettebb korosztály a munkaerő piacon.
Jó pár évvel ezelőttig valójában teljesen elégedett voltam a helyzetemmel, a jövedelmemmel, a jövőbeli kilátásaimmal. Megfelelő munkahelyem, tisztes fizetésem volt, amolyan "biztos út a nyugdíj felé". Mindig is szerettem a munkám, amit a hivatásomnak is tekintettem, nem mentem el a kínálkozó lehetőségek mellett, ha a tudásomat kamatoztatva mellékjövedelemre tehettem szert.

Az elmúlt 1-2 ében azonban egyre inkább hatalmába kerített a körülöttünk zajló folyamatok negatív zöreje.
 • Vajon valóban lesz biztos nyugdíjam?
 • Vajon megengedhetem/megengedhetjük magunknak, hogy csak egy lábon álljunk?
 • Vajon megengedheti bárki magának, hogy ne keressen mindig újabb és újabb lehetőségeket?
 • Vajon megengedhetjük magunknak, hogy egy pillanatra is elhiggyük, hogy nem rajtunk múlik?
 • Vajon ha nem teszünk a jövőnk, a biztos megélhetésünk érdekében, bárki más megteszi ezt helyettünk?
 • Vajon valóban nyugodtak lehetünk a következő évtizedeket illetően?

Sajnos nem tudtam magamnak megnyugtató igeneket mondani:
 • Nem, nem lesz biztos nyugdíjam!
 • Nem, nem engedhetjük meg magunknak az egy lábon állást!
 • Nem, nem mehetünk el a lehetőségek mellett!
 • Nem, nem hihetjük, hogy nem rajtunk múlik!
 • Nem, senki más nem teszi meg helyettünk!
 • Nem, nem lehetünk nyugodtak!
...és egyre inkább nyitottá váltam, befogadóvá az új lehetőségek felé.
Ebben az útkereső állapotban találtam rá egy vállalkozásra, mi megtestesített mindent, amit elvárásként megfogalmaztam magamban.

És lett saját vállalkozásom, építem azt az üzletet, amiben magamra találtam. Megértettem, hogy az MLM nem ördögtől vett rossz, hanem a jövő útja, ha az tisztességes, korrekt kereteket biztosít mindazoknak, akik valóban hisznek a munkával arányos jövedelemben. Kiváló, inspiráló közösségbe kerültem, újra átélem a csapatmunka örömét, folyamatosan érnek a sikerek és nem utolsó sorban olyan termékeket építhettem be a mindennapjaimba, amik semmi új szokás felvételét nem tették szükségessé, kiváló minőségűek, egészségesek (és mégis finomak :-)), megfizethetőek, és bátran, nyugodt lelkiismerettel és szívesen ajánlom bárkinek, ismerősnek, ismeretlennek.

Ha érdekel, szívesen megosztom Veled is, mi az, amit akár mellékállásban, akár gyed, gyes, nyugdíj mellett, tudatosan építkezve akár főállásban is végezhetsz. Keressük meg együtt az igeneket a felmerülő kérdésekre!

Tisztelj meg figyelmeddel, és biztosíthatlak, semmire nem beszéllek rá, semmibe nem szervezlek be, tiszteletben tartom döntésed, de érdemi döntést csak érdemi információk birtokában tudsz hozni

Köszönöm figyelmed, remélem, találkozunk:

Hardiné Szabó Anita

kremkave@gmail.com
skype: hardine.szabo.anita


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése